Op door: Pensioenfonds Avebe

Met pensioen gaan verandert je leven.

Geen lange werkweken meer, maar eindeloze tijd. Voor veel mensen is het een moment waar al jaren naar wordt uitgekeken. Jij bepaalt zelf hoe je invulling geeft aan je pensioen. Dat is misschien wel het moeilijkste van deze nieuwe fase. Het kan daarom handig zijn om jezelf al vóór je pensioen voor te bereiden op die nieuwe periode in je leven en je carrière goed af te sluiten. Zo voorkom je dat je alsnog mogelijk in een zwart gat valt. Maar een goede voorbereiding betekent ook dat je op tijd in kaart brengt wat je inkomsten en uitgaven zijn. En wat dat betekent voor de zaken die je wilt ondernemen als je eenmaal met pensioen bent.

Pensioenfonds Avebe heeft een interactief handboek ontwikkeld dat jou helpt bij het voorbereiden op je pensioen. Download het handboek hieronder, bewaar het op je computer en ga aan de slag met de interactieve oefeningen.

Ben je ouder dan 55 jaar en wil je meer weten over de keuzes die je hebt in je pensioen? Kom dan naar een van de vier informatiesessies die we deze en volgende week in samenwerking met Avebe organiseren!

Download

Pensioenfonds_Avebe_-_Goed_voorbereid_met_pensioen_5.pdf