Uw pensioen is misschien nog ver weg, maar de overheid neemt ingrijpende maatregelen op het gebied van AOW en pensioenopbouw. Daarom is het slim om zelf extra vermogen of pensioen op te bouwen. Zo kunt u later leven zoals u dat voor ogen heeft. 


Een financieel plan

Het kan verstandig zijn om samen met een financieel planner een financieel plan op te stellen dat gericht is op het nu én later, rekening houdend met diverse scenario’s. Samen bespreekt u uw situatie en de mogelijkheden die u heeft. Een goede financieel planner is niet gericht op de verkoop van financiële producten, maar kijkt naar uw huidige situatie en bespreekt met u wat u graag wilt bereiken en hoe u daar kunt komen. Na een financieel inzicht gesprek heeft u een duidelijk beeld van de mogelijkheden en de stappen die u eventueel nog moet nemen om uw situatie te verbeteren. 
 
Pensioenadviesgesprek

Hou er rekening mee dat een advies van een pensioenadviseur geld kost. Vraag vooraf hoeveel kosten de adviseur in rekening brengt en wat hij daarvoor doet. De adviseur geeftt u deze informatie in een Dienstverleningsdocument. Vraag van tevoren welke gegevens de adviseur nodig heeft en bereidt u goed voor. Zo kunt u de juiste vragen stellen tijdens het gesprek en krijgt u een beter advies. Een goede voorbereiding kan u ook geld besparen, omdat u niet nog een gesprek nodig hebt en een goed advies krijgt.


Pensioen bij Avebe

Het is goed om te weten dat er in uw pensioenregeling bij Pensioenfonds Avebe van alles geregeld is. Zo bouwt u een pensioen op voor uzelf, is er een inkomen voor uw partner en kinderen na uw overlijden en is er een regeling voor als u arbeidsongeschikt raakt. Ook heeft u de mogelijkheid om een aanvullend Nabestaandenoverbruggingspensioen af te sluiten. Wilt u meer weten over het pensioen bij Avebe? In het Pensioen 1-2-3 leest u precies wat er voor u geregeld is. Wilt u precies zien hoeveel pensioen u inmiddels heeft opgebouwd? Log dan in op de Pensioenplanner. Daarin ziet u precies hoe u ervoor staat. De pensioenplanner is voorlopig niet beschikbaar in verband met de overgang naar Visma Idella. 


                  "Log eens in voor een goed inzicht in uw eigen pensioensituatie."


Mijnpensioenoverzicht.nl

Wilt u precies weten hoeveel pensioen u in totaal hebt opgebouwd? Neem dan eens een kijkje op www.mijnpensioenoverzicht.nl. Daar ziet u wat u bij ons en bij andere werkgevers hebt opgebouwd. Wilt u weten wat u kunt doen om uw pensioen te verbeteren? We adviseren u om in dat geval contact op te nemen met een financieel planner om uw situatie te bespreken.